Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

Fiske i Norge på Statskogs fiskekort

Visa karta

Det är inte långt till våra Norska grannars fiskevatten, men även där behöver man lösa fiskekort. Här kommmer tips från oss på turistbyrån hur man går till väga.

Information från 27/4-2011

SPORTFISKE:
Med Statskogs fiskekort får man fiska på alla Statskogs vatten, så länge man fiskar med spö, och så länge det är inlandsfiske, som t ex runt Hattfjelldal.

NÄTFISKE:
Fiskar man med nät o dyl får man bara fiska i de vatten som är angivna i Statskogs informationsmaterial "Statskog i Nordland og småviltjakt". Nätfiske är alltså tillåtet i ganska många vatten.

FISKEKORTEN:
Löses på www.dirnat.no eller via mobil med internetuppkoppling. Mer information om priset på fiskekorten mm kan ni hitta på www.statskog.no. En annan bra sida där man kan få information om fiske är www.inatur.no.
För dagskort och veckokort finns Norgekort, välj mellan familjekort eller per person. För årskort finns både Norgekort och kommunkort. Kommunkortet är billigare och gäller bara för Statskogs vatten i namngiven kommun. Norgekortet gäller i alla Statskogs vatten.
Barn under 20 år, och personer över 67 år får sportfiska (med spö) gratis.

För mer information om vattnen kring Hattfjelldal kan man kontakta Friluftstorget (Statskogs infofunktion).
De nås på tel: 0047 - 74 21 30 00 eller maila dem på friluftstorget@statskog.no

Show more

Om denna aktivitet

Stuga & lägenhet

Birgittas väg A & G (Perfekt läge vid Hemavan Gondol)

Avstånd: 33,2 km
Nybyggda och fina lägenheter med 4 eller 6 bäddar som ligger väldigt nära Hemavan Gondol, Restaurang Solkatten och barnens favorit Lämmellandet. Från lägenheten har du en kort promenad (ca 100 meter) till pisten och ca 1,5 km till Bayhill Center, ICA, Centrumliften och övriga butiker.
Vandrarhem

Hemavan Fjällcenter,Vandrarhem

Avstånd: 33,3 km
Mitt i Hemavan finner ni Fjällcenter vandrahem även ansluten till Svenska turistföreningen. Nära slalombackar, skidspår och den stora vildmarken i Vindelfjällens naturreservat. Här finns restaurang, bar och vår egen simanläggning med bassäng och härlig bastu. Vi har även skoteruthyrning på gården nära till skoterleder som tar dej snabbt upp på fjället.
Stuga & lägenhet

Birgittas väg D & E (Perfekt läge vid Hemavan Gondol)

Avstånd: 33 km
Nybyggda och fina lägenheter med 4 eller 6 bäddar som ligger väldigt nära Hemavan Gondol, Restaurang Solkatten och barnens favorit Lämmellandet. Ski-in-ski-out läge till pisten och ca 1,5 km till Bayhill Center, ICA, Centrumliften och övriga butiker.