Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

Drottningleden - turåkning

Adress: Hemavan Visa karta

Adress: Hemavan

Drottningleden är en turskidled för dagsturer. Den går mellan Laisaliden och Hemavan och vinterleden är cirka en mil lång och bjuder på en fantastisk utsikt mot norska toppar och glaciärer. Leden från Laisaliden startar uppe på kalfjället, så stigningen från det hållet är mildare än från Hemavanhållet. Lättillgänglig och familjevänlig turled.

Leden är ett kryssmarkerat fjällturspår, men som också prepareras med pistmaskin under helgerna vecka 7-17, samt extra under påskdagarna. Tänk på att det snabbt kan blåsa igen eftersom spåret ligger på kalfjället. Kontakta Hemavan Tärnaby Turistbyrå för information om preparering.

Show more

Om denna aktivitet

  • Telefonnummer
    +46 (0)954 104 50
Stuga & lägenhet

Oscars väg 35

Avstånd: 369 meter
Nybyggd och fin stuga i två plan med ski in/ski outläge i området Kungsbacken. Stugan passar bra för den stora familjen eller den lilla konferensen med sina 5 sovrum och 11 bäddar.
Stuga & lägenhet

Fjällutsiktsvägen 32

Avstånd: 643 meter
Rymlig stuga med 8 bäddar fullt utrustad för självhushåll med gångavstånd till Hemavans skidsystem. Stugan har bastu, två badrum, tre sovrum och högt läge med vacker utsikt.
Hotell & Pensionat

Hemavans Högfjällshotell - Hotellboende

Avstånd: 162 meter
Om du vill bo bekvämt och på minimalt avstånd från pisten är Hemavans Högfjällshotell det perfekta valet för dig. Här finns även restaurang, loungebar och nattklubb.