Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

Längdåkningsspår i Hemavan

Adress: Hemavan, 920 64 Visa karta

Adress: Hemavan, 920 64

Kobåsspåret i Hemavan är en mäktig upplevelse i storslagen natur. Storbäcksspåret som ligger nere i fjällbjörksskogen är ett trevligt spår i lätt kuperad terräng.

2 km. Elljusspår.
Skate och klassiskt. Medelkrävande.

6,3 km. Storbäcksspåret. Dagljusspår.
Ett lättillgängligt motionsspår som kan sägas vara medelkrävande på den lägre skalan. Det är ett dagsljusspår som är preparerat för både klassiskt och skate. Du utgår från elljusslingan i Hemavan. Storbäcksspåret löper till en början relativt plant österut med inslag av mindre backar där björkskogen dominerar med sitt tillhörande myrlandskap. Ett vindskydd för fikapausen finns vid Storbäcken längs utmed spåret innan det återansluter till elljusslingan.

ca 10 km. Kobåsspåret i Hemavan, dagsljusspår
Kobåsspåret är en riktig höjdare i fint väder. Spåret fungerar såväl för klassiskt och skate som för turåkning. Är medelkrävande i den högre skalan. Du kan starta vid Fjällparken och följa Kungsledens början tills du kommer bakom Centrumliftens topp. Här viker du av och spåret tar sig ringlande upp mellan backsystemet innan det bär iväg in mot Kobåset. Du kan även ta liften upp. Mestadels i alpin terräng/kalfjäll. Definitivt ett av landets vackraste skidspår.

Centrumspåret, 3 km startar på myren bakom Centrumliftens topp. Prepareras på försäsongen tills Kobåsspåret kommer igång.

Restaurangspåret 4,5 km enkel väg. Nytt spår säsongen 2015/2016 med start vid Fjällparken följer man Kungsleden upp till Topprestaurang Björk, där man kan stanna för en fika, lunch eller middag innan man vänder om och åker samma väg tillbaka.

Klicka på kartbilden till höger för med detaljerad karta över längdspåren.

Visa mer

Om denna aktivitet

Stuga & lägenhet

Oscars väg 35

Avstånd: 583 meter
Nybyggd och fin stuga i två plan med ski in/ski outläge i området Kungsbacken. Stugan passar bra för den stora familjen eller den lilla konferensen med sina 5 sovrum och 11 bäddar.
Stuga & lägenhet

Kungshagsvägen 3A (Snövallen 3)

Avstånd: 229 meter
Här bor du i en fräsch och trevlig lägenhet fullt utrustad för självhushåll med gångavstånd (cirka 300 m) till Hemavans skidsystem. Lägenheten byggdes 2016 och har 8 bäddar fördelat på tre sovrum.
Stuga & lägenhet

Forskullevägen 6

Avstånd: 352 meter
Nybyggd stuga som färdigställdes i början av 2018 i området Forskullen ett stenkast från längdskidspår och med närhet till skidsystemet. Stugan är fullt utrustad för självhushåll och har 6 bäddar fördelat på tre sovrum samt en bäddsoffa.