Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

Hemavan Tärnaby Bikepark

Adress: Blå Vägen, 920 66 Hemavan Visa karta

Adress: Blå Vägen, 920 66 Hemavan

Bikeparken är stängd under sommaren 2017 pg a gondolbygge i Hemavans västra del, vi längtar redan till sommaren 2018 då den nya gondolen/ telemixen kommer att ta vandrare och cyklister upp på fjället.

Hemavan Tärnaby Bikepark har en fjällkänsla som slår allt i Sverige! I parken - som ligger vid sommarlinbanan i Hemavan - finns en handfull nedfarter med olika svårighetsgrader, från grön till svart. Alla är byggda med fjällets egenartade struktur som utgångspunkt. De flesta är så kallade single tracks, som påminner om vandringsleder, och utnyttjar fjällets karaktär fullt ut!

Vid Solkatten som ligger ca 2 km från Hemavans centrum finns sommarlinbanan som även har cykelfästen. Ta med dig cykeln eller hyr en downhillcykel och susa ner för berget! Det här är en aktivitet som är rolig för både vuxna och barn. Uthyrning av downhillcyklar finns vid linbanan.

Uthyrning av downhillcyklar, hjälmar och skydd vid Norrliften av Trolltunet, tel 0954-305 00.

Se ledkarta genom att klicka på länk här nedanför.

Show more
Hotell & Pensionat

STF Hemavan Fjällstation

Avstånd: 1,6 km
Vackert belägen vid Centrumbacken vågar vi påstå att vi har Hemavans bästa läge. Ski in och ski out har aldrig varit enklare. Detta, tillsammans med vår lugna miljö, gör oss till ett perfekt boende för såväl familjen och individen som gruppen och konferensen.
Stuga & lägenhet

Birgittas väg A & G (Perfekt läge vid Hemavan Gondol)

Avstånd: 317 meter
Nybyggda och fina lägenheter med 4 eller 6 bäddar som ligger väldigt nära Hemavan Gondol, Restaurang Solkatten och barnens favorit Lämmellandet. Från lägenheten har du en kort promenad (ca 100 meter) till pisten och ca 1,5 km till Bayhill Center, ICA, Centrumliften och övriga butiker.
Stuga & lägenhet

Birgittas väg D & E (Perfekt läge vid Hemavan Gondol)

Avstånd: 195 meter
Nybyggda och fina lägenheter med 4 eller 6 bäddar som ligger väldigt nära Hemavan Gondol, Restaurang Solkatten och barnens favorit Lämmellandet. Ski-in-ski-out läge till pisten och ca 1,5 km till Bayhill Center, ICA, Centrumliften och övriga butiker.