Officiell besöksguide för
turistinformation & onlinebokning
i Hemavan Tärnaby

Jofjället

Adress: Portbron, 92066 Hemavan Visa karta

Adress: Portbron, 92066 Hemavan

Bara några kilometer från Hemavan väntar fina fiskevatten, och trevliga stigar för vandring eller löpning.

Leder och stigar på Jofjället håller sedan hösten 2014 på att rustas upp, bland annat med ett tiotal nya broar, upprustade spänger och vindskydd samt bättre markerade leder. Leden Hemavan-Joeström via Fisklöstjärn, samt anslutningslederna från Portbron och Västansjö är de leder som har prioriterats även om det finns fler leder på fjället.

Gieravardo - blomsterfjället - är en del av Jofjället som man med fördel kan besöka med en botaniskt kunnig guide. Fjällbotaniska Trädgården/Naturum Hemavan arrangerar turer under sommaren.

På Jofjället är det populärt att fiska både på sommaren och vintern. Det finns inplanterad röding i flera små tjärnar. Vindskydd finns vid några av tjärnarna. Jofjället är populärt för vinterfiske eftersom det är lättillgängligt med skoter. Länsstyrelsens fiskekort gäller här och de ger varje år ut en broschyr om Statens vatten i Västerbottens län. Den kan hämtas på turistbyrån i Tärnaby eller kontakta Länsstyrelsen direkt.

Länsstyrelsens fiskekort kan köpas online på Natureit.se, följ länk nedan. Det går också att köpa på Hemavan Tärnaby Turisbyrå i Tärnaby och gäller i ett stort antal sjöar.

Läs mer om Jofjället i Magasin Hemavan Tärnaby genom att följa länken nedan.

Show more
Hotell & Pensionat

Hemavans Wärdshus-hotellrum

Avstånd: 2,1 km
Mitt i byn ligger Hemavans Wärdshus, en stämningsfull Västerbottengård från 1700-talet som andas rustik charm några minuter från centrumliften. När du bokar torsdag-söndag eller fredag-söndag ingår kvällens husman!
Hotell & Pensionat

Hemavan Fjällcenter, Hotell

Avstånd: 2 km
Hemavans Fjällcenter ligger endast 250m från flygplatsen, som har direktförbindelse med Stockholm Arlanda. Närhet till slalombackar, längdspår och skoterleder direkt från anläggningen. Ca. 10 min promenad till Bayhill köpcentrum med flera butiker.
Vandrarhem

Hemavan Fjällcenter,Vandrarhem

Avstånd: 2 km
Mitt i Hemavan finner ni Fjällcenter vandrahem även ansluten till Svenska turistföreningen. Nära slalombackar, skidspår och den stora vildmarken i Vindelfjällens naturreservat. Här finns restaurang, bar och vår egen simanläggning med bassäng och härlig bastu. Vi har även skoteruthyrning på gården nära till skoterleder som tar dej snabbt upp på fjället.