Gammställnäset

Visa karta

En av de äldsta boplatserna i Tärna.

I slutet av byn Laisholm viker en väg av ner till Gammställnäset. Längst ut på näset har en 120 m lång boplats från stenåldern undersökts. Sammanlagt har ca 150 fynd tillvaratagits. De mest anmärkningsvärda fynden är de keramikskärvor av asbest som passats ihop till ett kärl. Laisankrukan har daterats till ca 1 000 f.Kr. och är därmed en av de äldsta kända asbestkärlen. På boplatsen har en omfattande tillverkning av pilspetsar skett. Mängder av förarbeten till pilspetsar och avslag i kvarts har hittats och kan fortfarande hittas i sanden. Här har också påträffats flera föremål från senare tid. En eldslagningssten och ett djurhuvudformat bronsbeslag är daterat till järnåldern under 700-talet e.Kr.

Visa mer
Stuga & lägenhet

Backvillan

Avstånd: 5,7 km
Sveriges mysigaste fjällboende? Skidåkning direkt utanför dörren på vintern, gott om plats för vänner och familj, egen bastu och en fantastisk utsikt - det är Backvillan! På Laxfjället strax ovanför Tärnaby Fjällhotell hittar du fjälldrömmen!
Stuga / Lägenhet

Tärnabyhyllan 1

Avstånd: 4,2 km
Stugorna i det här området har ett unikt läge till väster om linbanan i Tärnaby, med vidunderlig utsikt över Ryfjället. Tärnabyhyllan 1 är en nybyggd, väldigt fräsch stuga på 82 kvm med 6 bäddar.
Vandrarhem

Tärnaby/Åkerlundska gården, Vandrarhem

Avstånd: 5,9 km
Välkommen till Åkerlundska Gården! Vandrahemmet ligger på Laxfjället i Tärnaby, med utsikt över sjön Gäutan och fjällen. En Västerbottensgård med massor av atmosfär och stämning! Du bor så nära Anjabacken man kan komma och ett stavtag räcker för att vara ute i pisten. Du checkar in på Fjällhotellet, där kan du också beställa service som måltider, linne och städning. Vill du hyra hela huset? Ring eller maila oss för prisuppgift. 0954-104 20, reception@tarnabyfjallhotell.com.
Build: 2020-06-30 14:41:02, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-7422.cbischannel-20356.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Activity, Action: showdetails