Topptur till det huvudformade fjället-Daalåijvie 1337 möh

Område: Hemavan
Kategori: Evenemang
Datum: Lördag 6 jul 2019

Från 100 SEK

Turen markerar startskottet för SOMMARTOPPAR 2019 och lämpar sig för den som vill ta sig an en rejäl topptur med dramatiska vyer och rara växter.

Åijvie betyder huvudformad och huvudet sticker upp som en sockertopp från norra Storfjällets platå. Här bjuds på rara växter och dramatiska vyer in mot Sytertopparna och över Artjällets massiv. Turen är krävande med 840 höjdmeter att ta. Den totala längden fram och åter är 14 km och tar uppskattningsvis ca 6-7 timmar. Samling vid naturum kl 10 för resa ut till fjället. Samåkning gäller. Naturum har även en bil för de som rest till Hemavan på andra sätt. Medtag fika samt kläder för dåligt väder.

Anmälan via länken nedan.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
6 Jul
Lördag 6 jul 2019 10:00 - 17:00 Naturum Vindelfjällen - Hemavan

Kontaktinformation

Telefonnummer
+46 (0)954 38023
E-post
naturum.hemavan@lansstyrelsen.se

Länkar

Prisinformation

Pris från
100 SEK
Prisinformation
100 kr per vuxen och är gratis för barn upp till 15 år. Swisha till 123 590 45 11 eller betala kontant till guiden.
Hotell & Pensionat

Hemavan Fjällcenter, Hotell

Avstånd: 881 meter
Hemavans Fjällcenter ligger endast 250m från flygplatsen, som har direktförbindelse med Stockholm Arlanda. Närhet till vandringsleder. Simhall på gården. Ca. 10 min promenad till Bayhill köpcentrum med flera butiker.
Hotell & Pensionat

STF Hemavan Fjällstation

Avstånd: 717 meter
Vackert belägen vid Centrumbacken vågar vi påstå att vi har Hemavans bästa läge. Ski in och ski out har aldrig varit enklare. Detta, tillsammans med vår lugna miljö, gör oss till ett perfekt boende för såväl familjen och individen som gruppen och konferensen.
Hotell & Pensionat

Hemavans Högfjällshotell - Hotellboende

Avstånd: 234 meter
Om du vill bo bekvämt och på minimalt avstånd från pisten är Hemavans Högfjällshotell det perfekta valet för dig. Här finns även restaurang, loungebar och nattklubb.

I närheten av


Kundservice bokning

Ring oss +46 954-301 50
Skicka e-post

Bokningsvillkor
  • Vi har öppet mån till fre 09-16
  • Svar inom en arbetsdag
Turistinformation Ring oss +46 954 104 50
Skicka e-post

Vi har öppet mån till fre 9-16

Bra att veta

Onlinebokning av boende är möjlig fram till kl 17:00 dagen före ankomst, därefter kan du boka per telefon. Om du bokar skidpass är det möjligt fram till 14:00 dagen före ankomst. Om du bokar skidhyra är det möjligt fram till två dagar före ankomst. Åldersgränser

För att boka/ingå avtal med HAAB måste gästen vara 18 år. Under Nyår och Påsk kan andra åldersgränser gälla - se respektive anläggning. Legitimering sker vid ankomst. Kontakta respektive boende om ni ej uppfyller åldersgränserna men vill komma ändå. Läs mer i våra fullständiga bokningsvillkor. Detta gäller ej barn i målsman sällskap.

Husdjur

Observera att husdjur endast är tillåtna i de boenden där detta uttryckligen anges för boendekategorin vid bokning.